Aktuelnosti

CAUSSADE SEMENCES je jedna od vodećih francuskih semenskih kompanija, koja pored Francuske posluje u preko 40 država. Sedište kompanije nalazi se u okolini Tuluza u južnoj Francuskoj. Garanciju kvaliteta dokazuje i jubilej proslavljen u septembru 2012. godine – 50 godina postojanja i poslovanja CAUSSADE-a u Evropi i šire.

Osnovu poslovanja kompanije CAUSSADE SEMENCES čine širok spektar genetike koja je usmerena na razvoj novih sorti i hibrida pšenice, kukuruza, suncokreta, soje i uljane repice. Najveći deo semenske proizvodnje odvija se u francuskoj gde kompanija poseduje i 5 fabrika (doradnih centara) opremljenih najsavremenijom opremom za doradu semena. Istraživanje i razvoj nove genetike, kao jedan od glavnih razvojnih činilaca svake semenske kompanije, odvija se u 6 velikih istraživačkih centara i preko 50 placeva širom Evrope. Pored Evrope, CAUSSADE semena plasira i na druge kontinente.

Početkom 2011. godine CAUSSADE SEMENCES osniva firmu u Srbiji sa centralom u Sremskoj Mitrovici. Glavni cilj nam je da obezbedimo poljoprivrednim proizvođačima kvalitetno seme kukuruza i suncokreta, a od jeseni 2014. godine i 2 sorte pšenice, SOBRED i SOFRU. Želimo da budemo drugačiji od ostalih i bliži poljoprivrednim proizvođačima na terenu. Hoćemo da budemo pravi sagovornik koji će odgovarati na sva neophodna pitanja i pritom, nuditi najbolja rešenja kako bi svi zajedno iskoristili prednosti CAUSSADE genetskih kvaliteta.